fbpx

Over Recht en Averecht

In 2009 tijdens mijn freelance werk als modeontwerper heb ik oa. voor een slow fashion merk met de hand gebreide kleding ontworpen, het was toen heel moeilijk om aan goede, eerlijke en mooie materialen te komen. Tijdens deze periode (In mijn puberjaren in de jaren ’80 breide ik heel erg veel) is mijn breivirus weer aangewakkerd en wilde ik meer. Dit heeft geresulteerd in éénmanszaak Recht en Averecht.  

In november 2011 was het zover dat de webshop online ging met een klein assortiment fairtrade en biologische garens en een aantal door mij ontwikkelde patronen. Na 2 jaar naast de webwinkel op 3 locaties een pop-up winkel te hebben gehad, ben ik in oktober 2016 vast neergestreken in het Modekwartier in Arnhem. Het assortiment groeit telkens weer, maar de insteek om garens al dan niet op te nemen wordt altijd onderworpen aan hoe gaat de fabrikant met mens milieu en dier om. Dat wil niet zeggen dat ik alleen gecertificeerde garens in het assortiment opneem, omdat fabrikanten die zich inzetten om alles zo goed mogelijk te doen ook een zetje moeten hebben om daar me door te gaan. Patronen ontwerpen doe ik nog steeds, al is dat met winkel en webwinkel wel een ‘extreme slow fashion’ item geworden. Inmiddels verf ik ook een deel van de garens zelfs onder de naam The Coloured Cat.

Over mij, Marijke Lennards: Ik heb modevormgeving gestudeerd aan de academie Artez in Arnhem. Na mijn afstuderen in ‘91 heb ik jarenlang voor diverse bedrijven als kledingontwerper en productbegeleider gewerkt.En nu dus eigenaar en oprichter van Recht en Averecht en The Coloured Cat.

Marijke Lennards